maandag 30 juli 2018

BBQ rit Limburgse Liggers

Zaterdag 28 juli was het weer zover: de jaarlijkse BBQ-rit van de Limburgse Liggers!

Om 6u20 bedje uit, want het was een dikke 70 km fietsen naar Hasselt voor de start van de rit om 10u. Het is altijd zalig 's ochtends langs de Demer richting Aarschot, ook al druppelde het af en toe een beetje, maar na al die hete dagen was dat helemaal niet erg.

Maarten ontving ons met lekkere koffie en chocoladekoekjes (deze laatste hadden misschien beter in de ijskast gestaan maar kom, ze waren om duimen en vingers af te likken, anders loop je er bij met chocoladevingers). Ik stak alvast een batterij in het stopcontact voor de terugweg, en dan konden we vertrekken (nadat het regenbuitje overgewaaid was).

We vertrokken met 5 velomobielen, 3 open liggers, 1 trike, 1 roeifiets en 1 hoe-moet-ik-het-zeggen? Johnny met zijn creatief uitgebouwde rolstoel was weer van de partij.

Na 3 km was het al tijd voor het bekende "Fietsen door het water" door de vijvers van De Wijers in Domein Bokrijk. Al blijft het uitzicht voor ligfietsers toch wel teleurstellend.

Het laatste half uurtje voor het middageten had ik de grootste moeite om wakker te blijven in mijn ligzetel in de zon, ik moet dringend eens leren om op tijd in bed te kruipen. Gelukkig geen accidenten gebeurd, maar ik zwalpte wel eens van links naar rechts. 

We stopten bij La Reine sucrée, een fiets-en wandelcafé in Houthalen-Helchteren. Lekkere quiche van het huis (al mocht het voor mij ietsje meer zijn). Voor de slow juices waren we helaas te vroeg, die waren nog niet gemaakt.

Na het middageten was de zon weer helemaal terug. Door de mooie Limburgse natuur en langs het Albertkanaal ging het terug richting Hasselt, waar we hartelijk ontvangen werden bij Maarten en zijn vrouw. Het zwembad lag al open, en was zelfs bijna té warm. De helft van de liggers werden zwemmers, het was heerlijk in het water. Balletje gooien, vangen of niet vangen, allemaal goed.

Dan was er nog een lekkere barbecue en heel aangenaam gezelschap, waardoor ik veel te laat terug in de fiets stapte voor de 72 kilometertjes naar huis. 
Zo kon ik nog genieten van de zonsondergang (ik heb de zon zien zakken in het Albertkanaal klinkt niet zo goed), maar daarna heb ik toch de wat grotere wegen genomen richting huis.
Weer een mooie dag gehad!


2 opmerkingen:

  1. Het is niet de eerste keer dat Johnny een boutje verliest. De vorige keer was het toch een iets groter probleem ;) Toen was het namelijk een boutje dat de remschijf vast hield, en dat werd pas bij een bergaf duidelijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei! Gelukkig goed afgelopen dan.
      Toen Johnny 's avonds vertrok bij Maarten, bleek zijn batterij ook al los te hangen. De mannen hebben het toen gerepareerd. Af en toe eens nakijken zou niet slecht zijn :-)

      Verwijderen