zondag 13 mei 2018

Er staat een WAW in de gang

13 mei 2018

Lange tijd lijkt het weer zo'n overgangsdagje te worden (Dat heb ik "altijd" als ik van het ene land naar het andere rij), maar uiteindelijk wordt het toch weer leuk!De laatste 50 km in Denemarken volg ik een beetje route 8 (behalve als die me teveel richting onverharde wegen met krappe hekjes stuurt), een beetje een route die ik op routeyou vond, en een beetje mijn eigen zin.
Voor de ferry van Rødby naar Puttgarden moet ik eerst alle auto's voorlaten, voor de veiligheid. Ik lig dan maar wat in het zonnetje. Op de boot kan ik de batterij even bijladen. Gelukkig maar, want de eerste 30 km in Duitsland valt er niet veel te beleven.

Als ik over de Fehmarnsundbrücke rij, vraag ik me af of ik nu de pechstrook of het fietspad heb gekozen. Even verder blijkt het inderdaad de pechstrook te zijn, maar kan ik niet meer over de vangrail, sorry. Op het einde van de brug ben ik dan weer blij, want het fietspad eindigt op een nijdige draai tussen een poort, waar ik mogelijk een dik probleem zou gehad hebben.

In Heiligenhafen vind ik een uitstekend terrasje, lekker gegeten, maar helaas sluit de zaak vooraleer mijn batterij helemaal geladen is. Net op het moment dat ik mijn spullen aan het inladen ben, komt een buslading toeristen precies dààr instappen...
Gelukkig had ik alvast een hotel gereserveerd voor vanavond, dat scheelt weer stress.
De fietspaden zijn vaak goed breed, maar soms is het fietspad eerder een trottoir, maar o wee als je dan als fietser op de weg durft te rijden! De auto is hier overduidelijk koning.

Ik zoek vruchteloos nog een laadmomentje. Bij het eerste terras waar ik stop, beginnen wat keffers te blaffen en is mijn goesting direct over. Verder kom ik nog een dubieus campingcafé tegen. En daarna niks meer, behalve kilometers hobbelige offroad weg.

Voorzichtig probeer ik aan het hotel te geraken, maar als het weer offroad dreigt te gaan, ben ik het beu. Ik draai de andere kant op en even later sta ik voor een chique restaurant met "Rotary" op de deur. Snel mijn trui en schoenen aangedaan en met mijn batterij in de hand mijn beste Duits bovengehaald. Ik had al gegoogled "Kann ich meinen Akku aufladen" en dankzij de vriendelijke ober weet ik nu dat ik ein Steckdoze nodig heb. Een beetje gegenereerd besluit ik enkel een cappuccino te bestellen en kort te laden, het is niet meer ver. Maar ze zijn heel lief en geven me toch de kaart voor als ik toch iets wil eten. Omdat het terras vol is krijg ik een plekje op een verder gelegen terras (of was dat om die schooier uit beeld te krijgen?)

Ik bestel toch een Spätzle en een pint. En ze brengen zowaar nog een amuse-hapje! Gezellig in de avondzon gegeten, en dan kunnen we naar het "Gasthaus". Het is het goedkoopste hotel dat ik deze vakantie al gehad heb, maar het is geweldig! De WAW mag gewoon in de gang staan (dat stelden ze zelf voor). Morgenvroeg zijn ze er niet, maar ik moet de deur dan maar op slot doen en de sleutel in de bus gooien.
Op mijn vraag of ik een wasmachine kon gebruiken (het is tenslotte Moederdag voor iets), is het antwoord direct positief. De deur van de gemeenschappelijke keuken wordt opengetrokken, alwaar een jongeman in onderbroek naast de draaiende droogkast staat. Het blijkt een Poolse arbeider te zijn die hier enkele maanden aan het werk is.
De kamer is ruim en netjes, met zelfs een badjas en een lolly op het bed. De douches zijn wel gemeenschappelijk. Geen paniek, lieve echtgenoot, het zijn aparte douches met een slot op de deur, maar dus niet één per kamer.

Voilà! We kunnen proper aan de tweede vakantieweek beginnen.

5 opmerkingen:

 1. Nu zie ik pas wat een reflectie je allemaal op de WAW hebt! En gelukkig zijn er overal steeds ook weer aardige mensen.

  Groet, goede reis verder,

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Zo kan ik van thuis ook meegenieten (en aftellen tot ik zelf vertrek, de andere kant uit). Zo te lezen heb je het geweldig naar je zin. Goeie reis verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ca 140 a 160 km per dag ? Goed bezig . . . Toffe verslagjes ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel fijn om zo met je mee te reizen, je schrijft er leuk over. Goede reis !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie trip en knappe blog! Prettige en veilige reis verder!

  BeantwoordenVerwijderen